събота, 23 март 2013 г.

ФАТАЛНИ МУСТАЦИ - блог-роман   След почти двумесечно мълчание идва ред на една моя идея за роман, която от около една година се оформя в съзнанието ми и чака да ѝ дам живот. Основният замисъл за книгата ми се наложи да напиша, но продължението ѝ все още не е ясно. Затова, като предизвикателство към самата себе си, реших да споделя една малка част от романа, който предстои да напиша. Ще се постарая всеки месец тук да публикувам част от него. И тъй като той ще може да се чете единствено тук, го определям като блог-роман. Романът се казва ФАТАЛНИ МУСТАЦИ и е една от първородните ми рожби в проза. Той е плод на фантазия и елиминира всякакви връзки с реалността и нейните обитатели


   Фелибер се страхува от жени с мустаци. Роден естет, той намира за смъртоносна срещата с такъв вид окосмение по женското лице. Всеки път, когато види дама с мустак, се врътва три пъти – един път наляво, после надясно и накрая отново наляво. Този ритуал му помага да превъзмогне лошия късмет, който носи срещата с женските мустаци. Често пъти се опитва да избяга от тях, но това се оказва невъзможно на погребението на приятеля му Аугуст Лаво, когато сластната Жоржина се опитва да го съблазни.  
    В безобиден разговор с Фелибер - приятел и партньор по шах на покойния ѝ съпруг, госпожа Лаво осъзнава, че може би тя е била причината за смъртта на Аугуст.
   Чрез монолозите, диалозите и непрекъснатите ретроспекции, възможни за едно погребение време, става ясна връзката между магията на папийонката, смътроносното влияние на вратовръзката  и фаталните женски мустаци. 

Стей тунд!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.